Tab dig med Dukan kuren

Januar er højsæson for slankekure, træning og brudte nytårsløfter. Mange har et nytårsløfte om at tabe sig, men ofte bliver det ikke til mere end et forsøg eller en god tanke. En del starter entusiastisk ud, men holder hurtigt op igen, da mange kure er for svære at følge, og det kan være svært at nå motion i hverdagen. Det duer heller ikke at sulte sig med en eller anden tåbelig kur, hvor du kun må spise suppe, eller kun må spise salat og gulerødder. Det er usundt for din krop og kaster dig med stor sandsynlighed ud i en yoyo vægt. Du taber dig, mens du er på kuren, og derefter tager du på igen og gerne lidt ekstra. Du har tabt muskelmasse, hvis du har levet af salatblade, og det er ikke sundt.

Protionkur

En veninde, som er en stor pige, kom og fortalte om en kur, som en af hendes kollegaer havde prøvet med godt resultat. Jeg troede, hun sagde Duncan kuren, men den hedder dukan kuren. Den er opkaldt efter forfatteren Pierre Dukan, som har skrevet bogen om kuren. Kuren skulle bruges af mange kendisser til at holde den slankelinie og mange danskere melder også om gode resultater. Skaberen af kuren hedder Dukan, men på dansk er det da også et fantastisk navn ”du kan” – meget motiverende.

Dukan diætJeg har ikke selv prøvet den, da jeg er tilfreds med min vægt, men umiddelbart lyder den bedre end så mange andre kure. Jeg tror på nødvendigheden af protein – at man så får temmelig meget i første fase, det er så noget andet.

Du kan vælge at købe bogen, eller du kan læse om kuren her. Der findes også en egentlig hjemmeside, der kun handler om kuren og giver dig opskrifterne. Du kan finde den her.

Nogle raser meget imod Dukan diæten, men jeg mener, at det må være op til folk selv, hvad de vil prøve. Kuren kan i hvert fald holde dig mæt, med den mængde proteiner du indtager, og da det kun er i en kortere periode, burde der ikke være risiko for fejlernæring, men ellers kommer man nemt til at mangle vigtige stoffer, da din kost aldrig kan bestå af kun en ting. Mange bandlyser kulhydrater, men man skal huske, at kroppen har brug for kulhydrater for at fungere. De behøver bare ikke komme fra hvidt brød og sukker, men hellere fra grovbrød og frugt.

Hvis du har erfaringer med kuren, så del endelig i kommentarerne herunder.

Omkring Lis

Jeg er en gør det selv kvinde, der elsker at rode med hus og have og lave så meget selv som muligt. Mit motto er "Du ved ikke om du kan, før du har prøvet det". Jeg bruger også meget tid online og finder mange gode tilbud, som jeg deler med jer her på siden.

Skriv en kommentar

*