Hvad er bilen værd

Det kan være svært at vurdere, hvad en bil er værd ved køb eller salg. Hvis du ønsker at sælge, så kan du naturligvis spørge forskellige bilforhandlere, men som oftest giver de ikke så meget for bilen, medmindre du køber en anden og dyrere af dem. Du kan også sætte din bil på auktion på siden autocom.dk. Her byder bilforhandlere fra hele landet på din bil – det kan give en bedre pris – og du kan sætte en mindstepris. Ofte vil du dog få mest for bilen, hvis du sælger den privat, men det kræver mere arbejde og besvær. Mange vælger at sælge deres bil gennem Den blå Avis eller Bilbasen.

Det er altid en god idé, at se hvad andre tager for tilsvarende bil. Du får svært ved at sælge, hvis du prissætter den meget højere. På http://www.bilpriser.dk/ kan du indtaste dine oplysninger om bilen og få en idé om, hvad den er værd.

Pant og restgæld i biler

Før du køber en bil, er det vigtigt at tjekke om der er restgæld i bilen. Gælden følger bilen og ikke ejeren, så du kan altså komme til at hæfte for noget gæld, der ikke er dit, hvis du ikke undersøger om der er gæld og pant i bilen, før du køber den. Det er ikke så besværligt, som det lyder. Du skal bruge bilens stelnummer eller fulde navn og fødselsdato på ejeren, men personligt ville jeg foretrække at tjekke med stelnummeret. Du kan taste oplysningerne ind på https://www.tinglysning.dk/tinglysning/forespoerg/bilbogen/bilbogen.xhtml og se, om der er pant i bilen.

Køb af bil

Når du har besluttet dig for at købe en brugt bil, så sørg for, at papirerne er i orden ved købet. I stedet for at forsøge at lave din egen købsaftale, så brug FDM’s standard. Du kan udfylde og printe den direkte fra nettet. Du finder den her Den kan ikke beskytte dig mod en svindler, men den hjælper dig da med at sikre dig bedst muligt. Tænk dig om før du køber bil, og sørg altid for at få sælgers navn og adresse og se noget id, hvis du ikke er hjemme hos sælger og kan tjekke adressen. Husk især at være opmærksom, hvis det er et fantastisk tilbud, og registreringsattesten tilfældigvis er blevet væk. Du skulle nødig ende med en dom for hæleri, bare fordi du ville købe en ny bil. Så længe du handler i god tro, gør du intet forkert, men vær ikke naiv.

Omkring Lis

Jeg er en gør det selv kvinde, der elsker at rode med hus og have og lave så meget selv som muligt. Mit motto er "Du ved ikke om du kan, før du har prøvet det". Jeg bruger også meget tid online og finder mange gode tilbud, som jeg deler med jer her på siden.

Skriv en kommentar

*